Fine Taste Good Living
Sappige bierburgers
Koken en genieten met bier & wijn
Sappige bierburgers
Benodigdheden:
- 600 gram rundergehakt
- Half flesje lentebock
- 80 ml worcestersaus (of ketjap)
- snufje knoflookpoeder
- snufje zout
- snufje versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze bierburger
Maak van het gehakt vier hamburgers. Meng het bier, worcestersaus, knoflookpoeder, zout en peper. Giet de marinade over de hamburgers en zet ze 15 minuten in de koelkast. Draai de hamburgers om en marineer nog eens 15 minuten. Bak de hamburgers in een grilpan. Gril de burgers tot de gewenste mate van gaarheid, ongeveer 5 minuten per kant voor well done. Heerlijk op een broodje met sla, tomaat, komkommer en eigengemaakte whiskysaus.
Bereidingswijze whiskysaus
100 ml mayonaise, 100 ml crème fraiche, 1 el chilisaus, peper en zout
15 ml whisky, paprikapoeder, 3 el ketchup.
Alles goed met elkaar vermengen.